Alkmaar, 29 maart 2014. De gemeente Alkmaar houdt discriminatie scherp in de gaten. Onderzoek wijst uit dat in het jaar 2013 er totaal 84 keer officieel melding is gedaan. Daarbij gaat het om 41 gevallen waarbij Alkmaarders gediscrimineerd werden, waarvan 13 keer buiten de gemeentegrenzen. Er kwamen 43 meldingen van niet-Alkmaarders over voorvallen binnen de stad. In bij elkaar 33 incidenten betrof het de arbeidsmarkt.

Er is specifiek bijgehouden waar de discriminatie over ging, wat de aard was, en waar de uiting vandaan kwam. Seksuele geaardheid stond boven aan met 28 keer binnen de gemeentegrenzen. Daarna volgt etnische afkomst met 18 gevallen en 10 keer godsdienst. Op niet-wettelijke gronden discriminatie 8 keer voor. Leeftijd kwam 7 keer naar voren en een handicap of chronische ziekte 6 keer. Opmerkelijk is dat er ook 1 keer op burgerlijke status gediscrimineerd is.

In de meeste gevallen, 33 van de 84, vond het incident plaats in de arbeidsmarkt, 10 keer buiten gemeentegrenzen. In een Alkmaarse openbare ruimte kwam discriminatie 11 keer in voor en 9 keer voor in de wijk. In 4 van de gevallen betrof het de sector onderwijs of horeca.

Bij de 84 voorvallen van discriminatie werden totaal 86 vormen genoemd. Wat betreft aard komt vijandelijke bejegening het meeste voor met 44 keer. Op de tweede plaats komt omstreden behandeling met 32 keer, waarvan 13 keer buiten de stadsgrenzen. Veelal gaat het om informatieverstrekking. Er vond 3 keer mishandeling plaats, 3 keer vernieling, en 1 keer bedreiging.

Pin It
Bekeken: 1113x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/