Alkmaar, 29 maart 2014. Het college heeft een programma opgesteld voor versterking van de kenniseconomie in Alkmaar en de regio. Hiervoor is in de begroting 2012 onder 'nieuw incidenteel beleid' een post van 700.000 euro opgenomen. In de afgelopen 2 jaar zijn daarmee diverse projecten aangejaagd en opgestart samen met partners. Dit jaar staan er vijf op het programma, daarnaast zet Alkmaar haar lidmaatschap van Energy Valley (EV) voort en benut dit voor ontwikkeling van een energiecluster en haar programma Duurzaamheid.

Inmiddels is er met onder andere met ECN een biomassavergasser demo-installatie van 4 MW gerealiseerd. Het plan is er een van 10 MW te bouwen, maar op dit moment is er gebrek aan financiën. De gemeente is, samen met partners, bezig de 10 miljoen euro Rijkssubsidie, die in december 2012 is toegekend te behouden.

Medio 2014 wordt gestart met de ontwikkeling van het 'In-Vesta' concept in expertisecentrum: “Insitute for Valorization and Expertise in Thermochemics Alkmaar”. Dit houdt in het aanbieden van faciliteiten, onderwijs, financiële regelingen, experimenteeromgeving voor diverse vergassingsdemo’s en voor R&Ds en valorisatie.  De vergassing pilot van Torrgas dient als vliegwiel voor de verdere ontwikkeling van het expertisecentrum. De gemeente doet dit samen met TAQA, ECN en de provincie. Het grootste deel van het budget van 2014 gaat hierin zitten: 240.000 euro.

Ondertussen is men bezig met het aantrekken van energie en/of technisch gerelateerde bedrijven op de Boekelermeer, binnen het veiligheidscontour TAQA. Het moet de naam Energy Innovation Park Alkmaar (EIPA) dragen. 

Subsidie wordt verleend aan INHolland, dat een afstudeerrichting/minor biomassavergassing binnen de studie werktuigbouwkunde ontwikkelt en bezig is met doorontwikkeling van de onderwijstak binnen het expertise centrum / campusontwikkeling.

Tot slot is men bezig met de organisatie van het tweejaarlijks internationaal congres van de European Biogas Association (EBA). Doelgroepen zijn hierbij onderzoeksinstellingen, het bedrijfsleven en beleidsmakers. Tijdens het congres, dat van 30 september tot en met 2 oktober plaatsvindt, worden het expertisecentrum en de minor op INHolland gestart en wordt EIPA gepromoot.

Pin It
Bekeken: 1214x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/