Alkmaar, 29 maart 2014. In Stedelijk Museum Alkmaar is tot en met 29 juni de tentoonstelling Van Oostsanen – de eerste Hollandse meester te zien. Bezoekers krijgen een compleet overzicht van leven en werk van Van Oostsanen, met topstukken uit binnen- en buitenland, waaronder schilderijen, tekeningen en glasruitjes. Niet alleen de werken van Jacob zelf komen aan bod, ook zijn schilderende familieleden passeren de revue. Tot die datum wordt er dagelijks een rondleiding gehouden om 14.00 uur waarbij men zich gratis kan aansluiten. Het maximum aantal deelnemers is 15 en vol is vol! Verzamelen in de foyer.

Op 5 en 6 april is het Museumweekend; Stedelijk Museum Alkmaar is dan gratis geopend. Dan zijn ook de Kunst Kijken Koffertjes voor kinderen gratis af te halen. Hier geldt ook weer op = op.

Jacob Cornelisz van Oostsanen (ca. 1475-1533) is de eerste Amsterdamse schilder en prentenmaker die bij naam bekend is. Vanuit zijn atelier aan de Amsterdamse Kalverstraat voorzag hij de welgestelde burgerij en de geestelijkheid van prachtige schilderijen. Tegelijkertijd produceerde zijn bloeiende familiebedrijf simpele prenten voor de wat minder welgestelden. Op drie locaties kunnen kunstliefhebbers deze lente kennismaken met het werk en de omgeving van Van Oostsanen: in Stedelijk Museum Alkmaar, de Grote Kerk Alkmaar en het Amsterdam Museum.

Meer informatie over de tentoonstelling op de website Van Oostsanen

Pin It
Bekeken: 2137x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/