Alkmaar/Wognum, 27 maart 2014. De politie biedt voert nieuwe manier van aangifte doen door. In Noord-Holland gebeurt dit in nauwe samenwerking met de gemeente. Vanaf woensdag is het voor burgers mogelijk om aangifte te doen in het gemeentehuis van Wognum via het 3D-aangifteloket. Later dit jaar volgen er in ieder geval nog twee gemeenten. Dit is een prettige en veilige politieruimte, voorzien van een beeldscherm met een 3D-beleving. De aangever heeft online persoonlijk contact heeft met een politiemedewerkster in Alkmaar. Deze bedient ook de ruimte: zij opent de deur, zet het scherm aan en maakt de aangifte op. Met een camera kan ook een legitimatiebewijs worden gescand. De aangifte wordt later thuis gestuurd.

De primeur voor 3D-aangifte is voor het stadhuis van gemeente Medemblik in Wognum. Politiechef L. Huyzer, teamchef van basisteam Hoorn G.Heijstee en de burgemeester F. Streng gaven een toespraak over deze verbreding van de dienstverlening, en specifiek over het 3D-aangifteloket. De burgemeester opende het loket door aangifte te doen van een uit het gemeentehuis gestolen kunstwerk. Hij sprak daarbij live met een politiemedewerkster in de bedienstudio in Alkmaar.

Burgemeester Streng: ‘Ik vind het van belang dat de politie dichtbij onze inwoners is, en blijft. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kan nu op afspraak aangifte gedaan worden. Hiermee verruimen we de tijden om aangifte te doen aanzienlijk. Op termijn breiden we dit uit met een politiesteunpunt waar onze inwoners ook voor andere zaken bij de politie terecht kunnen, zoals een gesprek met de wijkagent.’

Medio 2014 worden de ervaringen aangeboden aan de landelijke korpsleiding, waarna een besluit wordt genomen om deze nieuwe manier van aangifte doen op te laten nemen in de standaard dienstverleningsmogelijkheden van de politie.

 

Pin It
Bekeken: 870x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/