Alkmaar, 22 maart 2014. Gemeenteraadsverkiezingen zouden niet één keer per jaar in alle gemeenten tegelijkertijd gehouden moeten worden, maar elke week in een andere gemeente. Dat heeft Burgemeester Piet Bruinooge in een open brief aan minister Plasterk laten weten. Hij heeft de brief geschreven omdat het hem een doorn in het oog is dat lokale verkiezingen telkens weer door de landelijke politiek worden 'gekaapt'.

De brief is niet alleen naar de minister verstuurd, maar ook naar de Vereniging Nederlandse Gemeenten en en het Genootschap van Burgemeesters. Wanneer lokale verkiezingen inderdaad verspreid gehouden zouden worden is er voor bijvoorbeeld de landelijke politiek én de landelijke media geen korte periode meer waarin er extreem op gefocust kan worden.

Het landelijke mediabombardement en het mediamoment van de landelijke partijen zouden dan niet meer bestaan, waardoor er meer ruimte komt voor lokale aandacht. Zo kan volgens Bruinooge wellicht ook de daling van opkomstcijfers een halt worden toegeroepen.

Pin It
Bekeken: 1069x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/