Alkmaar, 20 maart 2014. De gemeenteraad heeft op 19 december 2013 voor het project sportpark Hoornseweg (DFS) besloten een globaal bestemmingsplan op te stellen dat flexibel in te richten is. Inmiddels heeft het college het bijna 100 pagina's tellende voorontwerp bestemmingsplan 'Aan de Vaart' goedgekeurd en zal het zoals wettelijk verplicht vier weken lang ter inzage publiceren.

Op dit moment is de locatie DSF geheel bestemd voor sport. De woonfunctie moet daar aan worden toegevoegd. Binnen de sportfunctie zijn ook wijzigingen nodig omdat de bestaande gebouwen worden vervangen door nieuwbouw en nog niet zeker is hoe groot de gebouwen worden en of ze weer op dezelfde plek komen te staan. Dit heeft onder andere te maken met de windmolens in de omgeving. De stuurgroep DSF heeft een strakke planning opgesteld, zodat de gemeenteraad op 9 oktober 2014 knopen kan doorhakken. De naam 'Aan de Vaart' is overigens alleen die van het bestemmingplan, de naam van de locatie moet nog vastgelegd worden.

De gemeenteraad heeft gekozen voor een globaal bestemmingsplan. De flexibiliteit voorkomt dat later mogelijk opnieuw een planologische procedure nodig is. Binnen het woongebied zijn kavels, woningen, groen en water niet afzonderlijk zichtbaar. Wel zijn ruimtelijke voorwaarden voor bebouwing van een kavel opgenomen, en het maximum aantal woningen is vastgesteld op 60. Dit mogen geen rijtjeshuizen worden. Bij het verlengde van de entree komt een nieuw multi-functioneel gebouw te staan. Daarnaast houdt het plan de ontwikkelingsmogelijkheden open voor nieuwe sportinitiatieven als een stormbaan, beachsport of recreatiesport, bijvoorbeeld een start- of tussenpunt voor wandelroutes en fietsroutes. Er komt een directe verbinding naar sportcomplex Hoornse Vaart en ook drakenbootvereniging United Dragons zal met hun lange trekkercombinaties eenvoudig het sportcomplex op en af kunnen rijden en het water kunnen bereiken.

De belanghebbenden die in de eerdere fase met elkaar een adviesgroep vormden, hadden op 17 maart een overleg met de gemeente. Om mensen in bredere kring te informeren wordt daarnaast een algemene informatiebijeenkomst georganiseerd. De gemeente vindt het belangrijk dat buren, gebruikers en belangenorganisaties mee kunnen denken. 

20140320 aan de vaart
aan de vaart plan

Pin It
Bekeken: 1132x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/