Alkmaar, 13 maart 2014. Hoe klinkt muziek die over eenzaamheid gaat? In het concert 'Far from home' van het Nederlands Kamerkoor wordt muziek ten gehore gebracht die in uitersten is ontstaan. Het concert is op 29 maart te beluisteren in de Grote Kerk. Onder leiding van dirigent Robert Hollingworth en met medewerking van het Calefax Rietkwartet worden werken ten gehore gebracht van componisten als Steve Martland, Messiaen, Fitkin en Monteverdi. Het volledige programma is te lezen op de website van TAQA Theater De Vest.

Wat doet afzondering met een kunstenaar? Is die terug te horen of te lezen in zijn werk? Kan muziek in een vreemde cultuur gedijen? Luisteraars horen muziek gecomponeerd in een concentratiekamp, een weeklacht over angst en verlangen van een in een labyrint achtergelaten prinses, een muziekstuk van een verbannen galeislaaf. Ter voorbereiding op dit concert liet componiste Calliope Tsoupaki zich donderdag 6 maart 24 uur lang opsluiten in een glazen kooi in het Muziekgebouw aan 't IJ. In de kooi schreef ze een stuk dat als toegift wordt gespeeld in het concert.

Toegangskaarten voor 'Far from home' kosten € 23,50 (CJP/65+ € 22,50) en kunnen worden gereserveerd bij Theater De Vest

Pin It
Bekeken: 1285x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/