Alkmaar, 13 maart 2014. Wethouder Hondenbeleid en Groen Anjo van de Ven gaat vrijdag 14 maart om 15.00 uur zelf schoonmaken in de Oudorperhout. Aanleiding is de bekladding van een informatiebord over de hondenuitlaatmogelijkheden in de Oudorperhout. Het bord stond pas sinds zaterdag 8 maart, de dag dat de wethouder het nieuwe hondenuitlaatgebied opende en is dus maar heel kort ongemoeid gelaten.

De bekladding is waarschijnlijk een reactie op het verbod om honden in gebieden waar vogels broeden, los te laten. Afgezien van de bekladding zelf, wekt ook de tekst "wij haten die vogels, liever honden" grote ergernis. "Een flauwe en onnodige actie", aldus de wethouder, "die bovendien de gemeenschap geld dreigt te kosten. En dat terwijl de Oudorpehout juist zo'n prachtige plek is voor heel veel dieren en mensen."

In de Oudorperhout zijn onlangs juist veel aanpassingen gedaan om het verblijf voor honden en hondenbezitters te verbeteren. Zo zijn er nieuwe hondenhaltes geplaatst met dispensers, voor zowel papieren- als plastic hondenpoepzakjes. Ook de losloopmogelijkheden voor de honden zijn flink uitgebreid en er zijn zelfs speciale hondenzwemplekken gerealiseerd. Samen met een groep enthousiaste hondenbezitters, stichting Oudorperhout en gemeente Alkmaar is ook een nieuwe folder ontwikkeld om de hondenbezitters te informeren.

Pin It
Bekeken: 2185x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/