Alkmaar, 13 maart 2014. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor AZ een overbruggingskrediet van € 3 miljoen beschikbaar te stellen. Met deze lening kan AZ haar clubgebouw bij het trainingscomplex in de Westrand bouwen. Hiermee brengt Alkmaar het trainingscomplex een stap dichterbij.

AZ heeft de gemeente om het overbruggingskrediet gevraagd omdat AZ en Stadion Alkmaar Beheer BV op dit moment de financiering van het clubgebouw zelf niet rond krijgen. De voetbalclub betaalt de lening van € 3 miljoen over een periode van 10 jaar terug aan de gemeente. Voor de lening ontvangt de gemeente een marktconforme rente, zodat dit geen nadelige gevolgen heeft voor de gemeentebegroting.

Het trainingscomplex van AZ is onderdeel van het bestemmingsplan Westrand Zuid. Wethouder Peter de Baat (VVD): "Het jeugdtrainingscomplex van AZ is belangrijk voor AZ en Alkmaar. Het college en de raad werken er hard aan om de realisatie ervan mogelijk te maken. Het bestemmingsplan voor het trainingscomplex van AZ in de Westrand is op 3 februari door de raad unaniem vastgesteld. Nu leggen we de raad ook aanvullende financiële afspraken met AZ voor. Dit besluit is een belangrijke stap."

Pin It
Bekeken: 1389x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/