Alkmaar, 11 maart 2014. AZ is door de UEFA Disciplinary Inspector vrijgepleit van schuld in de zaak rondom het 'scheidsrechterschandaal' tijdens het trainingskamp in Belek januari 2012. De Bulgaar Luchezar Yonov leidde de oefenduels met Werder Bremen en Wehen Wiesbaden onder de naam van de eigenlijke, destijds geblesseerde, scheidsrechter Raitcho Raitchev. In de wedstrijd tussen AZ en Werder Bremen kende de leidsman AZ een dubieuze strafschop toe, keurde hij onterecht een doelpunt van de Duitsers af en telde liefst twaalf minuten blessuretijd bij. Tegen Wehen Wiesbaden deelde de scheidsrechter nog eens twee dubieuze strafschoppen uit. Achteraf werd duidelijk dat het om Yonov ging, die een jaar eerder door de Bulgaarse voetbalbond voor het leven geschorst werd. Ook zijn assistenten mogen niet meer in actie komen.

Na twee jaar onderzoek kwam de UEFA Disciplinary Inspector met voor AZ het verlossende antwoord: AZ treft geen blaam in deze kwestie. De wedstrijdorganisator werd door UEFA berispt voor zijn onzorgvuldigheden. Naar verluidt zouden de dubieuze beslissingen te maken met het illegaal gokken op voetbalwedstrijden.

Pin It
Bekeken: 999x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/