Alkmaar, 08 maart 2014. AZ wist zaterdagavond een goed vervolg te geven aan de ruime overwinning op RKC. In het AFAS Stadion werd Heracles eenvoudig verslagen met 4-0. Na een aantal kansen over en weer, kwamen de Alkmaarders in de 16e minuut op voorsprong. Berghuis en Mattias Johansson zette goed door waarna de bal voor de voeten van Aron Jóhannsson kwam. Die bedacht zich niet en schoot zijn vijftiende Eredivisie-treffer tegen het net. De bezoekers kregen kort daarna nog een tegenslag te verwerken. Oud-AZ'er Milano Koenders werkte de doorgebroken Jóhannsson naar de grond en kon met rood vertrekken. De overmacht van AZ nam toe en nog voor rust bouwde de ploeg van Dick Advocaat de score uit naar 2-0. Na het fraai uitspelen van enkele Almelose-verdedigers, werd ook de doelman te kijk gezet door Jóhannsson en kon hij het 2000e Eredivisie-doelpunt van AZ maken.

In de tweede helft maakte AZ wederom goed gebruik van de man meer situatie. De Alkmaarse ploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de 3-0, maar moest geduld hebben tot de 79e minuut. Rechtsback Mattias Jóhansson stoomde op en schoot goed raak in de lange hoek. In blessuretijd zette Victor Elm de stand op 4-0: een geweldige streep van afstand was Heracles-doelman Pasveer te machtig. Door de overwinning verstevigt AZ zijn zevende plek op de ranglijst. Aanstaande donderdag komen de Alkmaarders alweer in actie, wanneer Anzhi Makhachkala de tegenstander is in de Europa League.

Bekeken: 1055x