Alkmaar, 07 maart 2014. De bouw van woningen in het Groene Hart van Oudorp is van de baan. Dit tot opluchting van de wederom in groten getale aanwezige omwonenden van het stuk groen. Wethouder Elly Konijn (D66) kreeg zelfs een straatnaambord met daarop 'Het Groene Hart Oudorp' als presentje aangeboden van een van de buurtbewoners. Minder blij waren de fracties van de Partij van de Arbeid, GroenLinks en Bruisend Alkmaar, die naast het behoud van groen en sport ook ruimte hadden willen bieden aan 14  tot 20 woningen. In het oorspronkelijke voorstel zou het stuk groen aan de Herenweg plaats moeten maken voor tientallen woningen. Een overgrote fractiemeerderheid vindt dit geen goed plan, en stellen dat het oude Kolping- terrein behouden moet blijven voor sport-, spel- en onderwijsdoeleinden voor de kinderen uit de buurt.

Een voorstel van de Partij van de Arbeid, GroenLinks en Bruisend Alkmaar om naast groen ook sociale- en koopwoningen te realiseren werd door de overige raadsfracties weggestemd. Dit tot ongenoegen van GroenLinks-raadslid Feiko van der Veen, die een wachtlijst van zeven jaar voor sociale woningen onverantwoord vindt. Als verweer hiertegen stelde OPA-fractievoorzitter Ben Bijl dat de bewoners van de in de buurt gelegen sociale huurwoningen ook graag het stuk groen behouden zien blijven. Matt Delahay van de SP vindt bouw van sociale woningen speciaal gericht op jongeren ongewenst omdat hij van mening is dat het te ver van het centrum is gelegen. Ook voorziet de SP problemen als het gaat om de bouw van seniorenwoningen, die vanwege de verkeersontsluiting onbereikbaar zouden zijn voor bijvoorbeeld ambulance en brandweer.

Het voornemen is nu om samen met buurtbewoners een nieuw bestemmingsplan te ontwikkelen voor groen, sport en recreatie op het veelbesproken stuk grond.

Pin It
Bekeken: 1695x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/