Heerhugowaard, 06 maart 2014. De rockband Focus die begin jaren '70 hits scoorde als 'Hocus Pocus', 'House Of The King' en 'Sylvia' staat op zondag 9 maart in Cool kunst en cultuur in het kader van Cool Live. Voorafgaand aan het optreden van Focus maakt de driekoppige Heerhugowaardse formatie Dr. Joe de zaal los met hun rauwe blues-rock.

Sinds het begin deze eeuw is Focus terug van lang weggeweest en treedt de band weer tot ver buiten de landsgrenzen op. Het laatste, eind 2012 uitgebrachte wapenfeit van de band is de cd Focus X. Het album, voorzien van een ontwerp van kunstenaar Roger Dean, is in een topbezetting tot stand gekomen. Uiteraard is oprichter en muzikaal genie Thijs van Leer op Hammond orgel en dwarsfluit van de partij. Maar ook oudgediende Pierre van der Linden, de virtuoze drummer die zo medebepalend was (en nog steeds is) voor het geluid van Focus. Hij vormt de ritmesectie samen met bassist Bobby Jacobs, telg uit de beroemde jazzfamilie. Gitarist Menno Gootjes, die zich zowel met grote ingetogenheid en subtiliteit laat gelden als ook meedogenloos en smerig kan rocken, maakt de huidige bezetting compleet. 'Our music is evolution, not revolution', zei Thijs van Leer ooit over de muziek van Focus. Die evolutie is dus weer in volle gang.

Het trio van Dr. Joe wil het publiek weer laten proeven aan de 60's en 70's blues die ongetwijfeld in ieders hart rust. Oude invloeden als Led Zeppelin, Deep Purple en Black Sabbath zijn goed terug te horen en vuige gitaarriffs worden dan ook veelvuldig over het podium gesmeten. Deze jonge band (geformeerd in de herfst van 2012) bestaat uit gitarist Luuk van Nieuwkoop, bassist Marcel Korporaal en zanger/drummer Tommy Parker jr.

Pin It
Bekeken: 1293x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/