Alkmaar, 05 februari 2014. Vorige week vond de rechtszaak plaats rond de vermeende overlast van cultureel centrum Life072. Tegenover elkaar stonden de organisatie zelf en mevrouw Van de Vooren, een bewoonster van het tegenovergelegen Tuinderspad.  Tevens was de gemeente als partij betrokken. Van de Vooren, bijgestaan door buurman Starrenburg, zegt veel last te hebben van vervuiling van de omgeving, geluidsoverlast en drugsgebruik. Zij eiste een schorsing van de exploitatievergunning, Life072 geeft verslag van de rechtszaak. Op de tribune waren buurtbewoners en fans van Life072 aanwezig. De rechter spreekt zich uit op 11 februari.

Mevrouw Van de Vooren diende in april een bezwaarschift in bij de gemeente en had daarbij een lijst handtekeningen gevoegd van andere buurtbewoners. Zij verliet de onderhandelingstafel omdat ze naar eigen zeggen beledigende opmerkingen tegenkwam op een openbare Facebookpagina (groep) van Life072. Maar op de dag dat zij instemde met onderhandeling had zij echter al om schorsing gevraagd, die overigens afgewezen werd.

De belangrijkste kwestie is of Life072 categorie 1 is als horecabedrijf. De aanklagers stellen van wel, want er worden grote feesten gehouden. Een dergelijk bedrijf mag niet in of aan een woonwijk liggen. De gemeente, die de vergunning verstrekte, stelt echter dat dit niet het geval is, omdat dit niet de hoofdfunctie is, en voor ieder feest dat gegeven wordt is afzonderlijk vergunning aangevraagd. Advocate Van der Poel van de gemeente stelt ook dat de opgelegde regels nageleefd worden en dat Life072 niet kan verweten kan worden dat eventuele drugsdealers rondrijden of er wildgeplast wordt. Bij overlast kan, zoals gewoonlijk, de politie gebeld worden. 

Na het hoofdstuk regeltjes komt tijdens de zitting aan bod hoe het zit met daadwerkelijke overlast. "De housefeesten produceren minder lawaai dan vroeger," geeft buurtbewoonster Van Vooren toe. Dit komt door een investering van 40.000 euro.  De Milieudienst Regio Alkmaar (MRA) kon deze zelfs onvoldoende meten vanwege het achtergrondlawaai van de randweg. "Ook de politie heeft bijna geen geluidshinderd gesconstateerd", aldus advocaat Van Oostrum. Maar ondanks dat aanklaagster Van Vooren nu kan slapen, zorgen de bassen nog steeds voor overlast. "De milieuwetgeving heeft hier geen greep op de bas," aldus gemeentelijk advocate Van de Poel. Dan komt naar voren dat burgemeester Bruinooge nog een standpunt moet innemen op het bezwaar.

Een deel van de klacht ging over parkeeroverlast. Oprichter Ruud van Lier begrijpt dit niet. Er is voldoende ruimte en de politie reguleert. Helemaal niet, aldus Van de Vooren. "Er zijn af en toe parkeerregelaars, meestal maar één en vooral bij de markt." Van de Vooren heeft overigens een eigen parkeergarage. 

Over de handtekeningenlijst van buurtbewoners wordt niet gerept. Vooraf was al wel bekend geworden dat meerdere bewoners niet precies wisten wat ze getekend hadden en dat zij hun steun teruggetrokken hadden.

Tot slot nodigde Life072 de verzoekster Starrenburg alsnog uit om te bemiddelen. De rechter doet op 11 februari uitspraak.

Pin It
Bekeken: 3404x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/