Vrijdagochtend heeft -voor het eerst in de historie van de kaasmarkt - een lokale omroep de bel geluid. Omroep directeur Richard van der Veen opende met het luiden namens Streekstad Centraal de kaasmarkt. Streekstad Centraal begon in 2012 als lokale omroep van Alkmaar en is inmiddels uitgegroeid tot streekomroep, actief in Alkmaar, Dijk en Waard, Heiloo en Bergen. De omroep werkt nauw samen met mediapartner NH Nieuws.

Vanwege de professionalisering van de omroep en het organiseren van het 'festival van de lokale journalistiek' later dit jaar besloot het Alkmaarse college de omroep uit te nodigen. "Dit is natuurlijk hartstikke leuk. Maar ook wel een beetje ongemakkelijk. We zijn het niet gewend om zelf in de schijnwerpers te staan", laat Van der Veen weten.

De omroep is de afgelopen jaren flink gegroeid en zet zich doorlopend in voor de lokale journalistiek. Van der Veen: "Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon en als er aan de andere kant van de wereld iets plaatsvindt weten we dat hier binnen tien minuten. Wat er om de hoek of in de wijk gebeurt is vaak lastiger te vinden. Daar ligt onze missie en onze kracht."
Pin It
Bekeken: 548x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/