Een lange stoet wandelaars trok maandagavond door Alkmaar. Meer dan 2.300 deelnemers begonnen om 18:00 uur aan de jaarlijkse Avond4daagse van Alkmaar, nadat sportwethouder Christiaan Peetoom het officiële startsein had gegeven. Halverwege de tocht verraste burgemeester Anja Schouten de deelnemers door bij de stempelpost stempels uit te delen.

De Avond4daagse is elk jaar weer een feestje, zelfs als het weer een beetje tegen zit. Vele wandelaars doen dan ook ieder jaar weer mee. Vier avonden  leggen ze ongeveer 5 kilometer af. Ook veel scholen doen mee, zodat de kinderen gezellig met elkaar op pad gaan, de stad wat beter leren kennen en de nodige beweging krijgen. "Dit maakt de Avondvierdaagse een verbindend evenement voor jong en oud in de gemeenschap", aldus Mirjam van der Welle van Alkmaar Sport.

Op de laatste avond, donderdag dus, wordt speciaal voor peuters een korte tocht georganiseerd. Tijdens deze Peuterloop kunnen ze alvast proeven van deze gezellige traditie. (foto: Alkmaar Sport)
Pin It
Bekeken: 625x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/