Langzaam daalt het waterpeilen in de regio, maar het duurt nog even voordat ze overal weer een normale waarde heeft aangenomen. Ook omdat er meer regen aankomt. Behoorlijk veel regen. Voor nu houdt het Hoogheemraadschap daarom nog even de laagste alarmfase aan om extra mankracht en materieel paraat te hebben. 

Sinds de zware regenbuien op dinsdagavond en -nacht is het Hoogheemraadschap in verhoogde staat van paraatheid. Het waterpeil in sloten schoot omhoog, vooral in het gebied tussen Heerhugowaard en Breezand. Daar viel in één avond/nacht meer dan 100 millimeter regen.

Het Hoogheemraadschap sprak van gunstig weer om de waterpeilen te laten dalen, maar dat optimisme was donderdag alweer verwaterd. "We blijven in de alarmfase, er komt naar verwachting de komende dagen nog regen aan", zo was op de website te lezen. Behoorlijk veel regen zelfs. Voor vrijdag wordt rond 12 mm voorspeld en voor zaterdag ruim 17 mm. De week wordt afgesloten met een kleine 4 mm water, voordat de neerslag naar verwachting afneemt naar gemiddeld 2 mm per dag. (foto: HHNK)
Pin It
Bekeken: 714x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/