Donkere luchten en gerommel. Dinsdagavond kondigde het noodweer zichzelf duidelijk aan. Ook 's nachts kwam er heel veel water uit de lucht. Tussen Heerhugowaard en Breezand viel zelfs meer dan 100 millimeter, meldt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). En dat terwijl er even verderop in Wieringen bijna niets viel. "Alle gemalen draaien op volle kracht."

"We hebben meerdere dagen nodig om dit water weg te kunnen pompen", aldus het waterschap. In de zwaarst getroffen gebieden staan sloten (weer) veel hoger. Wanneer het peil weer normaal is, zal nog even extra gepompt moeten worden. "Het water van de landerijen moet via de drainage naar de sloten zakken, dan kan HHNK het water wegpompen."

Het waterschap vindt het niet nodig om er noodpompen bij te halen. Alleen als een gemaal uitvalt, worden die uit de opslag gehaald. Tot nu toe zijn er echter nauwelijks problemen. "We houden de situatie scherp in de gaten, de gebiedsbeheerders hebben alle waterpeilen goed in beeld. Zekerheidshalve is de crisisorganisatie opgeschaald met extra collega's in de buitendienst." (foto: HHNK)
Pin It
Bekeken: 1182x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/