Overlast en een onveilig gevoel zijn al vervelend genoeg. Als je dan melding bij de gemeente wilt doen, maar je bereikt niemand wordt het nog vervelender. Daar heeft gemeente Alkmaar iets aan gedaan: in het Stadskantoor is nu een 'Veiligheidsbalie'. Daarnaast wordt Team Handhaving via het nummer 14072 direct bereikbaar en staan nog een tweetal verbeteringen op stapel.

De inrichting van een 'Veiligheidsbalie' was opgenomen in het coalitieakkoord. Deze balie is eigenlijk gewoon de receptiebalie bij de ingang, waarvan de medewerkers zijn opgeleid voor het aannemen en uitzetten van meldingen van overlast of onveiligheid. Dat gold al voor de medewerkers die telefonisch meldingen aannemen tussen 07:00 en 22:00 uur.

Er wordt gewerkt aan het direct bereikbaar maken van Team Handhaving via het nummer 14072. Daarnaast maakt gemeente Alkmaar het mogelijk om tussen 22:00 en 07:00 een gesproken bericht achter te laten. De eerstvolgende werkdag pakt Team Klantcontactcentrum of Team Handhaving deze melding dan op. Bovendien wordt het makkelijker om meldingen van overlast of onveiligheid te doen via alkmaar.nl. Nog even en dan is inloggen met DigiD niet meer nodig.

Verantwoordelijk wethouder Arie Epskamp verwacht dat de aanpassingen aan 14072  en de website voor eind juni zijn doorgevoerd. Hij benadrukt daarbij dat voor acute dreiging de politie de aangewezen organisatie is (112 of 0900-8844).
Pin It
Bekeken: 516x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/