Wel of geen wielerbaan? Dat is eigenlijk de belangrijkste vraag bij de plannen voor een nieuw Sportpaleis Alkmaar. Een aantal clubs gaf eerder aan liever een outdoor fietswalhalla te zien bij het Geestmerambacht. Dit tot grote schrik van de baanwielrenners. Er is een petitie opgestart om de wielerbaan te behouden en ook oud-renners Reinier Honig, Niki Terpstra en Laurens ten Dam lanceren een reddingspoging. "We gaan voor een tweede sportieve businessclub naast AZ."

Ook oud-trainers zijn in actie gekomen toen ze hoorden dat de wielerbaan mogelijk verdwijnt. "Ze waren zich rot geschrokken dat de baan eventueel moet verdwijnen en wilden in gesprek gaan met de gemeente", vertelt Laurens ten Dam aan NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal. "Ik ben met een klein groepje gaan praten met (sportwethouder, red.) Christian Peetoom op het stadhuis. Er is een aantal jaren geleden beloofd om het Sportpaleis te renoveren. Dat is nog altijd niet gebeurd. De wethouder gaf aan dat de baan vaker gebruikt moet worden, voordat die renovatie in beeld komt." (tekst loopt verder onder de foto)

laurens ten Dam luidde kortgeleden nog de bel op de Alkmaarse Kaasmarkt, het teken dat de markt kan beginnen. (foto: Marco Schilpp)


Volgens de oud-renners heeft de sportwethouder net als veel mensen een verkeerd beeld van het Sportpaleis. "De wielerbaan wordt namelijk veel gebruikt door commerciële wielerploegen voor trainingen en testen. De perceptie van de accommodatie moet veranderen. Een gemiddelde Alkmaarder ziet alleen een dicht hek, terwijl de baan wel degelijk wordt gebruikt.", vertelt Ten Dam.

Er is nu een stichting opgericht voor een duurzaam voortbestaan van de wielerbaan. "De eerste belangrijke stappen zijn al gezet. We hebben een hoofdsponsor gevonden en de KNWU heeft toegezegd dat er drie NK’s in Alkmaar worden verreden. Het gaat om het NK Omnium, NK Derny en NK Stayeren." (tekst loopt door onder de foto)

Onzichtbaar voor de buitenwereld draaien renners rondjes achter derny's, in dit geval tijdens de inloopavond over de toekomst van het Sportpaleis. (foto: Streekstad Centraal)


Vanaf het najaar zijn er wedstrijden op dinsdagen, belangrijk om te laten zien dat de sport wel degelijk leeft in regio Alkmaar. Voor een goede bezetting met evenementen schreef Ten Dam een rapport. Ook aan de financiële kant wordt gewerkt en er is een hoofdsponsor gevonden: "Rondom de baan is er boarding, maar die is ontzettend verouderd. Er staan soms bedrijven op die niet eens meer bestaan. We hebben inmiddels 25 van de 28 borden verkocht aan lokale ondernemers. Dat is al een mooie inkomstenbron. Maar het is belangrijk dat we op zoek gaan naar meer sponsoren."

Laurens ten Dam, Reinier Honig en Niki Terpstra kijken voor inspiratie en ambities naar 'dat andere' stadion in de Kaasstad. "We gaan voor een tweede sportieve businessclub na AZ, en willen zoveel mogelijk Alkmaarders naar het Sportpaleis lokken. Het is een mooi signaal aan de gemeente dat we zelfvoorzienend kunnen zijn. Niki, Reinier en ik hebben zoveel aan deze baan te danken. Het is mooi om op deze manier iets terug te kunnen doen."
Pin It
Bekeken: 863x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/