Het oude AZC Robonsbosweg in Alkmaar zal naar verwachting aan het eind van de zomer worden heropend. In gebouw A van het oude belastingkantoor - hernoemd naar RBB - zullen maximaal 150 asielzoekers worden opgevangen. Volgend jaar komen er in de gebouwen B en C tot 150 statushouders en 150 Alkmaarders met een urgentieverklaring bij. Voorafgaand wordt het cameratoezicht op en om de RBB hersteld. Dat zal met inspraak van omwonenden gebeuren.

Het cameratoezicht komt er niet alleen voor de omliggende buurten, maar ook de toekomstige bewoners van het RBB. "Al deze mensen komen uit een kwetsbare situatie en hun veiligheid verdient onze zorg en aandacht. Ook bevorderen camera’s de veiligheidsbeleving van omwonenden", licht een woordvoerder van de gemeente toe. De camera's zijn zowel voor rechtstreeks toezicht als eventueel opsporingsonderzoek.

Het COA regelt camera's op het terrein en de gemeente zorgt ervoor dat de camera's in de omgeving worden vervangen. Op het P&R-terrein tegenover de RBB hangen twee camera's en uit de tijd van het oude AZC zijn er zeven camera's in de omgeving, die nu niet meer worden gebruikt. Eentje is te vinden op de hoek Bergerweg / Robonsbosweg, drie hangen langs de route Steenslootpad / Ruysdaelkade en drie aan het fietspad langs de Hogeschool Inholland. Meteen krijgen de verbindingen een upgrade van coax naar glasvezel. De gemeente krijgt een bedrage van het Rijk.

Gemeente Alkmaar neemt het onderwerp cameratoezicht mee in het participatietraject voor de omwonenden.


Het oude belastingkantoor, hernoemd tot RBB, bestaat uit drie gebouwen. Gebouw A heeft al dienst gedaan als AZC en behoeft daarom niet veel aanpassingen voor de opvang van maximaal 150 asielzoekers. Volgens planning opent het AZC in de nazomer.

De gebouwen B en C moeten opnieuw worden ingericht voor de opvang van maximaal 150 statushouders en 150 'spoedzoekers', oftewel Alkmaarders met een urgentieverklaring. Hoe lang het duurt voordat deze panden in gebruik kunnen worden genomen is nog niet bekend.

De gemeente gaat er vanuit dat de RBB wordt gebruikt voor een periode van 7 jaar en maximaal 10 jaar.


Pin It
Bekeken: 835x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/