Het is inmiddels weer een fietsenbende bij Station Alkmaar. Er staan fietsen waar ze niet horen te staan en in de stallingen staan aftandse tweewielers die nooit meer gebruikt worden. Een aantal is zelfs op elkaar gestapeld. Hoogste tijd voor een voorjaarsschoonmaak. Handhavers van de gemeente hebben maandag voorbereidingen getroffen door alle fietsen die weg moeten te voorzien van een oranje label met daarop 'Zwerffiets?!'.

Iedereen die met enige regelmaat een fietsenstalling bij Station Alkmaar gebruikt weet het wel: een boel fietsen is niet meer bruikbaar en neemt dus onnodig ruimte in beslag. Streekstad Centraal sprak eerder een aantal mensen die hun oude fiets bij het station hadden gedumpt, om er maar vanaf te zijn. Als je pech hebt is er aan de achterzijde geen plekje meer vrij. Aan de voorzijde moet je er in ieder geval een heel stuk voor omhoog, zeker nu veel hoge stallingen weg zijn. Nou is er op de eerste verdieping ook een ingang naar het station, maar je zal maar op Spoor 1 moeten zijn. En gebrek aan plek onderin levert weer een ruime collectie fietsen op het stationsplein op.

Over twee weken is de fietsenbende weer opgeruimd. Dan worden alle gelabelde fietsen die er nog staan door Stadswerk072 opgehaald en op het eigen depot aan de Herculesstraat 71 neergezet. Medewerkers leggen alle meegenomen fietsen vast in ilost.co. Fietsen die online staan zijn nog dertien weken lang terug te claimen, daarna worden ze eigendom van gemeente Alkmaar.

Fietsen die op te knappen zijn gaan naar sociaal-maatschappelijke organisaties. De wrakken worden verkocht als schroot, zodat de gemeente nog wat terugverdient aan de opruimacties. Meer info stadswerk072.nl. (foto: Stadswerk072)
Pin It
Bekeken: 556x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/