Sierlijke bewegingen en complexe sprongen op het ijs. Afgelopen zaterdag kwamen kunstrijders vanuit heel het land naar De Meent voor de 1e Victorie Cup Kunstrijden. Van thuisclub Deen Figure Skating namen 22 rijders deel in de diverse categorieën, en daarvan vielen er tien in de prijzen. Goud was er voor Summer Wijkhuizen, Olivia Voskuijl en Sterre van Etten.

Deen Figure Skating wil niet alleen het kunstrijden in regio Alkmaar promoten, maar in heel Nederland. Een mooie manier omdat te doen is het opstarten van een jaarlijkse internationale cupwedstrijd. Veel internationale deelname was er nog niet, maar je moet ergens beginnen en dan vanuit daar uitbouwen. De nationale top was in ieder geval wel aanwezig en ook vanuit België waren er aanmeldingen. (tekst loopt door onder de foto)

Summer Wijkhuizen gaat er tijdens de Victorie Cup op de thuisbaan vandoor met de winst (foto: Piet van Es / Pietures)


Voor de rijders van Deen Figure Skating / Alkmaarsche IJsclub was de Victorie Cup de laatste grote wedstrijd van het seizoen. En er werd nog steeds goed gepresteerd. Summer Wijkhuizen won met overmacht in de categorie Basic Novice A en Olivia Voskuijl rekende in de categorie Midi zonder problemen af met haar tegenstanders. Sterre van Etten en Laura Schilder vormden met hun tweeën de categorie Aspiranten 1B en uiteindelijk was het Sterre die won.

Zilveren bokalen waren er voor Jeyna Hommes (Pupillen 1), Veerle van Garden (Maxi 2), Iris Kersten (Aspiranten 2B) en dus ook Laura Schilder. Anna Gijzen (Pupillen 2), Juna Bloetjes (Midi) en Kimberly Boelens (Maxi 2) wisten met hun kür een mooie derde plaats te behalen.

Deen Figure Skating kijkt naar eigen zeggen terug op een succesvolle wedstrijd en is blij met de opkomst van de andere verenigingen en de resultaten van de eigen schaatsers. Binnenkort sluit de Alkmaarse club het seizoen af met onderlinge kampioenschappen voor alle rijders. (foto met Olivia Voskuijl en Juna Bloetjes: Piet van Es / Pietures)

 
Pin It
Bekeken: 565x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/