Woensdagmiddag is een duwbak - of beunbak - gezonken in het Noordhollandsch Kanaal. De bak werd op het moment van zinken volgeladen met bagger en was nog niet vol toen-ie langzaam scheefzakte en gedeeltelijk onder water verdween. De bak werd gebruikt bij de realisatie van de nieuwe Alkmaarse haven in de Boekelermeer.

De oorzaak is nog niet duidelijk. "Nee we weten het nog niet. Wellicht is de bak lek geraakt en langzaam volgelopen. We hebben waarschijnlijk pas een antwoord als ie boven water is", vertelt Kees Kranenberg van de Beens Groep.
Donderdagochtend wordt geprobeerd de bak te lichten. "Het bergingsbedrijf was eigenlijk onderweg naar een andere klus, maar kon toch nog eerst even bij ons langs komen."

Voor de scheepvaart is er volgens Kranenberg weinig overlast. "We hebben het natuurlijk netjes gemeld en het begeleidingsschip houdt het keurig op de radar in de gaten of er een boot nadert. Die wordt vervolgens via de marifoon gewaarschuwd. Maar ze kunnen er gelukkig wel langs."
Pin It
Bekeken: 1480x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/