Met enige regelmaat ontstaan gevaarlijke situaties of worden fietsers aangereden op de rotonde in de Hertog Aalbrechtweg. Het veiliger maken van de rotonde krijgt nu prioriteit vanwege de ontwikkeling in het stationsgebied.

Om het station heen wordt een nieuwe buurt gerealiseerd met vooral woningen, Microcity. Daarnaast verhuist de Europese School vanuit Bergen naar het terrein bij de rotonde en wordt Sportcomplex De Hoornse Vaart vernieuwd en uitgebreid.

De Microcity is het eerste grote herontwikkelingsproject in het stationsgebied. Lange tijd was het stil rond dit plan. In januari 2020 werd een ambitieus voorontwerp voor een microstad gepresenteerd. Het plan bestond uit rond 320 woningen en 8.500 m2 aan bedrijfsruimten. Het parkeerterrein van het station moest een stadstuin worden met eronder een parkeergarage / parkeerhub.

Er ontstond flinke kritiek op het project. In het ontwerp stonden drie torens van 25 tot 45 meter hoog, terwijl het bestemmingsplan voor Oudorp een maximale bouwhoogte van 8 meter stelt. Een aantal buurtbewoners zat niet te wachten op zo'n groot complex.  Inmiddels zijn de plannen aangepast, met zelfs meer woningen. Een opgerichte klankbordgroep liet weten weinig problemen te hebben met de 80 extra woningen, maar het uiterlijk van de microstad en de verkeersdrukte blijven een punt.

De verwachting is dat er in juli een voorlopig ontwerp voor Microcity The Future ligt en in december een definitief ontwerp. De sloop van het PostNL-pand zou in december 2025 moeten beginnen, waarna gebouwd kan worden.
Pin It
Bekeken: 1322x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/