Vogels die de bouwplanning voor een vogelverblijf overhoop gooien. Opvallend, maar waar. Bij Stadsboerderij De Hout in Alkmaar wordt een mooie nieuwe volière gebouwd, maar in de omgeving is ongewoon vroeg een kolonie blauwe reigers neergestreken. En die mogen in deze (broed-) periode niet worden gestoord. Stadswerk072 heeft de planning daarom omgegooid en doet nu wat het kan.

"Vanwege de milde winter zijn de reigers al eerder gesignaleerd", aldus Stadswerk. "Daardoor kunnen de constructieve werkzaamheden aan de volière niet doorgaan zoals gepland. Die zouden voor maart afgerond worden. Er kan niet meer de hoogte in worden gebouwd, en andere werkzaamheden zoals het branden van de dakbedekking kunnen niet meer doorgaan."

De laatste weken is daarom maar verder gewerkt aan het lage deel van de volière. "Het dak en het gaas worden op dit moment geplaatst. Binnenkort beginnen we met het maken van de gang aan de achterkant van de volière. Via deze gang kunnen medewerkers bij de vogels komen." (tekst gaat verder onder de foto)

De flink verouderde volière wordt vervangen, maar de bouw van de nieuwe wordt vertraagd door neergestreken reigers. (foto: Streekstad Centraal)


De ecoloog van Stadswerk072 houdt de reigers scherp in de gaten. Mochten ze namelijk verder vliegen om zich ergens anders te nestelen, dan kan er weer normaal gewerkt worden. Zo niet, tja dan is het geduld hebben tot het broedseizoen weer voorbij is.

Het eindresultaat zal een gloednieuwe volière zijn die veel lijkt op de oude. Wel krijgt de vervanger een frame van cortenstaal en een moderne uitstraling. De ruimte wordt niet in vijf maar drie hokken verdeeld, er wordt voor gezorgd dat ratten niet meer binnen kunnen komen en er is elektriciteit voor bijvoorbeeld verwarming. Ook hangt de voorzijde van de volière iets naar voren. "Op die manier vliegen de vogels als het ware een klein beetje boven je hoofd."

De dieren die normaal in de volière verblijven worden in de Stadsboerderij opgevangen. Als de nieuwe versie klaar is, zullen ze gezelschap gaan krijgen van nieuwe huisgenoten. "Welke vogels dat precies zullen worden, moet nog worden bepaald", zei Stadswerk eerder. "In lijn met het net ingevoerde keurmerk Diervriendelijke Kinderboerderijen zal de Stadsboerderij vogels uit een opvang een nieuw onderkomen bieden."
Pin It
Bekeken: 352x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/