Alsof een hogere macht wilde dat het kersverse minibos een goede start zou krijgen was de lucht donderdagochtend heerlijk blauw. Er was er zelfs een lekker zonnetje. Dus was het heerlijk graven, scheppen en planten voor de leerlingen van de Vroonermeerschool in Alkmaar. “Het is heel belangrijk dat kinderen een band opbouwen met de natuur.”

“We willen dat iedere buurt zijn eigen Tiny Forest gaat krijgen, juist omdat mensen steeds meer in steden gaan leven. Het contact tussen de mens en natuur is er niet meer, terwijl dat juist zo belangrijk is”, vertelt projectleider Laura Postma aan Streekstad Centraal. In de wijk is daarom een zogenaamd Tiny Forest aangelegd. Het is de vierde in Alkmaar en het moeten er uiteindelijk zes worden. (tekst gaat verder onder de foto)

Laura legt aan de kinderen uit wat er gaat gebeuren (foto: Streekstad Centraal)


Ook wethouder Anjo van de Ven leek er van te genieten. "Ik ben zelf opgegroeid naast een bos met veel groen en ruimte, ik vind het dan ook heel belangrijk dat kinderen in een groene omgeving opgroeien." Zij onthulde na een korte speech de naam van wat een groene oase moet worden: Bomenrijk. "Over een aantal jaar kan er heerlijk fruit geplukt worden" laat Van de Ven trots weten terwijl  kinderen uit de leerlingenraad fruitbomen planten. “Bomen zijn onze bondgenoten in deze nieuwe tijden, we hebben er dus veel van nodig.”

Terwijl er steeds meer boompjes een verticale positie innemen, vermaken de kinderen zich uitstekend. “Ik ben heel blij dat we dit doen, ik ga hier ook wel vaker komen”, zegt één van hen. En dat is ook precies de bedoeling vertelt Laura: “Het idee is dat ze doorgaan met het verzorgen. We hebben bij IVN een lespakket gemaakt dat gegeven kan worden ín het Tiny Forest. Zo worden ze boswachter in hun eigen stukje bos.” (tekst gaat verder onder de foto)

De naam van het nieuwe Tiny Forest wordt onthuld: Bomenrijk (foto: Streekstad Centraal)


Dat laatste zien ook de ouders wel zitten. “In de wijk zijn er weinig plekken voor de kinderen om buiten te spelen, daarom ben ik ook zo super blij met een Tiny Forest. Hopelijk gaan de kinderen dan meer naar buiten in plaats van binnen geplakt te zitten aan een schermpje”.

Voor de twee laatste Tiny Forests die nog gerealiseerd moeten worden, is nog geen plek gevonden. “Als bewoners of scholen een idee hebben waar een van de Tiny Forests geplant kan worden, schroom vooral niet om dat ons te laten weten”, aldus Laura. Meer informatie en de ideeënbus zijn te vinden op de website van IVN.
Pin It
Bekeken: 168x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/