Nicolette Le Febvre en haar buurtgenoten in Schermerhorn heeft de laatste gierzwaluwnestkast die de gemeente uitdeelde in ontvangst genomen. Eind vorige week ging wethouder Jasper Nieuwenhuizen langs bij het Westeinde om de nestkast persoonlijk te bezorgen. Le Febvre en haar buurtgenoten namen het huisje voor gierzwaluwen dankbaar in ontvangst.

Toen Nicolette over de actie hoorde, heeft zij haar buurtgenoten enthousiast gemaakt om ook nestkasten aan te vragen. Op Nationale Dierendag stelde gemeente Alkmaar 50 nestkasten voor gierzwaluwen ter beschikking, omdat ze steeds moeilijker nestruimte kunnen vinden. Dat was de wens van Vogelwerkgroep Alkmaar en Stichting Animo. Er werden maar liefst vijf keer zoveel aanvragen gedaan, waarop de gemeente besloot om er ruim 100 te laten maken voor de, Animo en een gierzwaluw-expert, beste locaties.

De gemeente kende er zestien toe aan de buurt aan het Westeinde, omdat er veel gierzwaluwen in de omgeving leven. Toen wethouder dierenwelzijn Nieuwenhuizen met de laatste langs kwam, waren de andere vijftien kastjes al netjes opgehangen.

"Wat een fijn resultaat", reageerde wethouder Nieuwenhuizen. "De wens van Stichting Animo, de Vogelwerkgroep Alkmaar en de samenwerking met onze inwoners komen in deze actie samen. Wij kijken terug op een goede samenwerking waarbij door iedereen is meegedacht en geholpen om dit resultaat te behalen."(foto: Fotostudio Wick Natzijl)
Pin It
Bekeken: 589x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/