De politie zoekt zeven mannen die in december en januari voor ruim 10.000 euro hebben geshopt met geld van slachtoffers uit Heiloo, Castricum en Limmen. De politie denkt dat het om een bende oplichters gaat. Onder andere in Alkmaar zijn beelden van de mannen vastgelegd, terwijl ze aan de kassa stonden om af te rekenen. De politie heeft die beelden vrijgegeven in de hoop de mannen te pakken te krijgen.

Het is een bekende babbeltruc: mensen krijgen een belletje van een 'bankmedewerker' over problemen met hun rekening. Als ze hun bankpas en pincode afgeven, dan komt alles goed.  Helaas liet een aantal mensen in Heiloo, Castricum en Limmen zich overhalen, wanneer iemand aan de deur komt voor de overdracht. (tekst gaat verder onder de foto)

De vier andere mannen die met bankpassen en codes van slachtoffers in winkels afrekenden (foto's: politie)


Zo ook een ouder echtpaar uit Heiloo op 2 januari. De slachtoffers doen al hun bankspullen in een envelop en geven deze af. Later op de dag wordt er met hun pas en code betaald in een speelgoedwinkel aan de Europaboulevard in Alkmaar.

De politie toont beelden van de mannen in de hoop tips over hen te krijgen. Ook Bureau NH van onze mediapartner besteedde aandacht aan de reeks oplichtingen. Die kunnen worden doorgegeven via 0800-6070 en anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of een tipformulier.
Pin It
Bekeken: 1533x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/