Alkmaar wordt langzamerhand weer rommeliger door zwerffietsen en fietswrakken. En dat terwijl het seizoen voor toerisme en evenementen er weer aankomt. Tijd voor een nieuwe fietsopruimactie in het centrumgebied. Deze week worden weesfietsen en fietswrakken bestickerd om aan te tonen dat ze weg moeten.

De ongewenste tweewielers die er op 27 maart nog staan, zullen worden meegenomen naar de opslag van Stadswerk in Overdie. Daarna worden ze inclusief foto gepubliceerd op de Alkmaarse pagina van ilost.co. Eigenaren krijgen dertien weken de tijd om hun fiets op te halen. Stadswerk072 is via 14072 bereikbaar. De ervaring leert echter dat meegenomen fietsen vrijwel nooit terug worden geclaimd.

Na dertien weken worden de overgebleven fietsen eigendom van gemeente Alkmaar. De fietsen die nog goed zijn of kunnen worden opgeknapt gaan naar sociaal-maatschappelijke organisaties als Reakt en Esdégé-Reigersdaal. De fietswrakken worden verkocht als schroot, om de opruimkosten enigszins te compenseren.

Wil zelf last heeft van wees- of zwerffietsen kan hier overigens melding van doen bij Handhaving.
Pin It
Bekeken: 619x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/