Op hakken van een indrukwekkend aantal centimeters zo snel mogelijk een afstand proberen af te leggen. En dan bedoelen we: als in een wedstrijd. De High Heels Run streek na een aantal jaren van afwezigheid zondag toch weer neer in Alkmaar. "Vrouwen hoeven zich niet te schamen voor wie ze zijn en wat ze doen.”

High Heels Run winnares Albertine Abube is geen dagelijkse hoge hakken draagster: "Ik vind hoge hakken heel mooi, draag ze alleen bijna nooit. Toch won ze in 2014 de laatste Alkmaarse High Heels Run en was ze zondag dus titelverdediger. (tekst loopt door na foto)

Hoge hakken blijken geen hindernis voor winnares en titelverdediger Albertine Abube (foto: Streekstad Centraal/La Luuz Fotografie)


De High Heels Run wordt voorafgegaan door een speech van wethouder Christian Schouten en is ondanks het statement toch meer een gimmick, een publiekstrekker dan echt inhoudelijk onderdeel van het Internationale Vrouwendag Festival. Na de run kunnen de zalen in Theater De Vest open en kan het meer officiële deel van het programma van start. (tekst loopt door na foto)

Er kon een keuze worden gemaakt uit meerdere workshops (foto: Streekstad Centraal/La Luuz Fotografie)


“De sfeer is al sinds de opbouw goed, mensen hebben er zin in. Dat geeft heel veel energie”, vertelt Nathalie Kamp van het organiserende Womanlink aan Streekstad Centraal. Ze krijgt bijval van Annemiek Klever, die de Internationale Vrouwendag naar Alkmaar haalde: "Internationale Vrouwendag wordt al jarenlang gevierd, overal over de hele wereld. Het is een dag om belangrijke onderwerpen aan het licht te brengen en er iets mee te doen, maar ook om feest te vieren dat we vrouw zijn." (tekst loopt door na foto)

Gastvrouw Xiorese Izaly interviewt danseres Melisa Diktas over het verhaal achter haar optreden (foto: Streekstad Centraal/La Luuz Fotografie)


“Ik wilde graag een bijdrage leveren aan een organisatie die ik heel belangrijk vind, zo een dag als vandaag herinnert ons om stil te staan. Stil te staan bij het vrouw zijn en het onrecht dat er nog steeds is”, laat actrice Xiorese Izaly weten. Zij is dagvoorzitter. Met de boodschap ‘sta een keer in mijn schoenen’ helpt ze graag mee aan wat zij een belangrijke dag noemt.

Volgend jaar zal er weer een editie van de Internationale Vrouwendag in Alkmaar plaatsvinden. Meer informatie is te vinden op de website van Womanlink.
Pin It
Bekeken: 789x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/