Een prachtig uitzicht van het West-Friese landschap tijdens het fietsen van een afstand van 50, 80 of zelfs 135 kilometer. De inschrijvingen voor de Ronde van de West-Friese Omringdijk op zondag 14 juli zijn weer geopend voor sportievelingen, die van de mooie omgeving willen genieten en bij willen dragen aan het goede doel 'Right To Play'.

Voor de sportieve wielrenners is er een route van 135 kilometer. Die gaat over de hele Omringdijk, ook wel de Grôte Daikboekel genoemd. De oudste en langste dijk van Nederland torent op sommige plaatsen tot wel 6 meter boven het landschap uit, wat unieke vergezichten oplevert, onder andere over het IJsselmeer. Voor de wielrenners die het wat rustiger aan willen doen is er de 80 of 50 kilometer route, die een stukje cultureel erfgoed in West-Friesland laat zien. Beide routes brengen de wielrenners over een gedeelte van de Omringdijk en deels door het binnen de dijk gelegen landschap. Deelnemers kunnen voor elke route opstappen bij vijf locaties, waaronder Alkmaar.

Onderweg zijn er verzorgingsposten op mooie locaties, zoals bij Brouwerij de Werf in Enkhuizen en het Stoommachine Museum in Medemblik. Niet alleen water en medische hulp is aanwezig; om weer wat energie te krijgen, ontvangen de wielrenners West-Friese lokale lekkernijen.

Inschrijvingskosten beginnen bij 20 euro en voor de 135 kilometer route is het 26 euro per persoon. Na inschrijving hebben de deelnemers de gelegenheid om zich in te zetten voor het goede doel Right To Play. Deze stichting zet zich wereldwijd in om de kracht van sport en spelen in het leven van miljoenen kinderen te verbeteren.

Deelnemers kunnen via een eigen inzameling of actiepagina geld ophalen. Meer informatie over de inschrijving, het goede doel en de routes is te vinden op de website van Ronde van de West-Friese Omringdijk.
Pin It
Bekeken: 162x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/