Vier maanden lang een ontdekkingstocht maken langs... jezelf. Die kans krijgen 18 jongeren uit de regio. Eind maart start de nieuwe editie van het Gouden Kans Project. Met opdrachten, gastlessen en worden de handen uit de mouwen gestoken bij 'lokale impact ondernemers' "Ik weet wat ik nu wél kan en dat geeft me heel veel positieve energie."

“Ik ging in mijn tussenjaar naar Gouden Kans omdat ik niet wist wat ik met mijn toekomst wilde doen. Mijn meest waardevolle leermoment was tijdens een gastles. Het ging over 'in het nu leven' en genieten van je kansen. Er werd verteld dat je wat vaker 'fuck-it momentjes' moet hebben" verteld Floor aan Streekstad Centraal. "Toen ging er wel een schakelaar om."(tekst gaat verder onder de foto)

Elke deelnemer krijgt persoonlijke begeleiding, om nog meer talenten en kwaliteiten te ontwikkelen (Foto: Streekstad Centraal)


Tijdens een startweek leren de deelnemers zichzelf maar en de rest wat beter kennen. “De sfeer vond ik heel erg gezellig, door de motivatie van iedereen was het leuk om te doen. Ik raad het jongeren aan die niet goed weten wat zij willen doen in hun toekomst. Het vinden van je valkuilen en competenties is super handig als je weet hoe je ermee moet omgaan” vertelt Floor.

Het Gouden Kans Project stelt wel een aantal eisen aan deelname. De deelnemende jongeren moeten tussen de 16 en 27 jaar zijn, en wonen tussen Uitgeest en Texel.  En zeker niet onbelangrijk: ze moeten 20 uur per week beschikbaar zijn.

N afloop van het Gouden Kans Project hebben de deelnemers een duidelijker beeld van hun volgende stap, zijn er nieuwe talenten en kwaliteiten ontdekt. Ook is er een project uitgevoerd in de regio waar ze vandaan komen. “Ik ben nu meer gaan leven en geniet van de dingen die gebeuren. Daarnaast volg ik een hele leuke opleiding die goed bij mij past", voegt Floor er aan toe. (tekst gaat verder onder de foto)

Een van de impact projecten die de deelnemers zelf bedenken en uitvoeren (Foto: Streekstad Centraal)


Woensdag 28 februari wordt er een online informatieavond georganiseerd voor ouders en deelnemers. Tijdens die informatieavond wordt meer uitgelegd over de inhoud van het project en kunnen er vragen gesteld worden. Aanmelden kan via de website van het Gouden Kans Project, voor de informatie avond kan er gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Pin It
Bekeken: 850x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/