KunstNetTV lanceert een nieuwe serie genaamd 'Op atelierbezoek in....' Hierin worden beeldend kunstenaars in Alkmaar en de regio in het licht van de schijnwerper gezet. In de allereerste aflevering gaat de filmploeg naar Egmond aan de Hoef voor een bezoekje aan Katinka Krijgsman.

Katinka Krijgsman komt uit een kunstzinnig milieu. Alle kinderen uit het gezin hebben een opleiding in de kunsten gevolgd. Ze zelf ging naar de Academie voor de Kunsten in Utrecht en deed daar de opleiding decor- en kostuumontwerpen, maar ze bleek ook goed te kunnen tekenen.

De kracht van de natuur en de zee spelen een grote rol in haar creaties. Wat Krijgsman ziet, ook in haar herinneringen en op beelden, wordt met veel fantasie uitvergroot. Zo probeert ze het ongrijpbare van de wereld te vangen. De Egmondse is vooral bekend geworden door de enorm grote borden die ze maakte, vaak in Delfts blauwe tinten geschilderd met modellen in klederdracht.

Krijgsman houdt van modellen met mooie lippen en prachtige rondingen, die vindt ze het meest interessant om te schilderen. Haar werk met Egmondse golven, spiegeleieren, vis en klederdracht vinden gretig aftrek in binnen- en buitenland. Een Amerikaanse koper zei ooit: “Nu we een schilderij van Katinka in huis hebben weten we wat voor huis we er om heen moeten bouwen.”

De serie Op atelierbezoek in.... is elke dag te zien om 10:00 en 22:00 uur bij StreekStad Centraal en via kunstnet.tv.
Pin It
Bekeken: 890x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/