Een Alkmaarder is veroordeeld tot een celstraf van 120 dagen. Die straf krijgt de man voor zijn betrokkenheid bij een nep-overval op een postbezorger. Daarnaast moet de man een taakstraf van 180 uur uitvoeren omdat hij ook is veroordeeld voor woninginbraak, diefstal en heling. Behalve de Alkmaarder werden ook twee anderen veroordeeld voor de nep-overval.

Het gaat om een 27-jarige postbezorgster uit Hippolytushoef en een 46-jarige mededader uit Opmeer, schrijft NH, mediapartner van Streekstad Centraal. De bezorgster wordt veroordeeld voor het doen van valse aangifte na de 'overval' op 7 september 2021 op haar PostNL-bus, op de Toermalijn in Heerhugowaard. Zij zou toen zijn gedwongen naar Geestmerambacht te rijden, waar zij samen met een lege bus werd achtergelaten. Zij vertelde daar vervolgens huilend aan een voorbijganger dat ze was overvallen.

Maar niets bleek minder waar, ontdekte de politie, de overval was in scène gezet. Wat de vrouw vervolgens ook opbiechtte. Er werden 162 postpakketten buitgemaakt. Daarin zaten onder meer dertien Quooker-kranen en fietsen.

De twee mannen van 46 en 40 uit Opmeer en Alkmaar zijn volgens de rechter eveneens schuldig. Thuis bij de Opmeerder, de oom van de postbezorgster, ontstond het plan om de bestelbus leeg te halen onder het mom van een overval, waarna ze bij de Alkmaarder werden gestald, en later werden verkocht. Volgens de rechtbank heeft het drietal voor veel hinder en financiële schade gezorgd bij het postbedrijf. Daarnaast heeft de vrouw misbruik gemaakt van het vertrouwen van haar werkgever en zijn de personen voor wie de pakketten waren gedupeerd.

Door de valse aangifte is de politie misleid en is ten onrechte opsporingscapaciteit ingezet. Maar omdat het lang duurde voordat deze zaak voor de rechter kwam, geeft de rechtbank deels voorwaardelijke straffen, met een proeftijd van twee jaar. De drie krijgen 120 dagen celstraf. Na aftrek van het voorarrest hoeven zij nu niet terug de cel in. Daarnaast worden de vrouw en haar oom veroordeeld tot 80 uur taakstraf. De 40-jarige verdachte krijgt 180 uur taakstraf omdat hij ook wordt veroordeeld voor een woninginbraak, diefstal en heling.

Alle straffen zijn gelijk aan de eis van de officier van justitie. Een schadeclaim van PostNL werd niet ontvankelijk verklaard omdat er fouten gemaakt zijn bij het indienen van die claim.
Pin It
Bekeken: 916x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/