Om het toenemende aantal jonge immigranten ook de komende jaren een leerplek te kunnen geven, groeit de Alkmaarse taalklas De Waaier van SaKs uit tot regionaal expertisecentrum. De scholenketens SaKS, Ronduit, Blosse, Tabijn, Ithaka en El Amal, en gemeenten Alkmaar, Heiloo en Bergen tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor een duurzame toekomst van het onderwijs voor anderstalige kinderen tussen de 6 en 12 jaar in de regio.

Al ruim 30 jaar verzorgt de taalklas De Waaier onderwijs voor jonge nieuwkomers op de hoofdlocatie IKC De Wegwijzer en bij basisschool De Kring. Ze krijgen in Alkmaar een jaar Nederlands, rekenen en ze leren Nederland kennen, om daarna door te kunnen stromen naar het reguliere onderwijs. De laatste jaren is het aantal kinderen verdrievoudigd.

Michael Vader, schooldirecteur én aanjager van De Waaier: “Met de start van het expertisecentrum is onderwijs aan nieuwkomers de komende jaren gewaarborgd in de regio Alkmaar. Daarnaast voorzien we vanuit het expertisecentrum een nazorgtraject waarbij we de kinderen nog zeker een jaar na uitstroom van de taalklas blijven volgen op de basisschool. Tot slot voorziet het expertisecentrum in kennisdeling voor betrokkenen in de regio."

Net als andere kinderen gaan de nieuwkomers vijf dagen per week naar school. Er wordt rekening gehouden met hun individuele niveau en er wordt voor gezorgd dat ze zich veilig en geborgen voelen. Deze kinderen hebben vaak een hoop meegemaakt in hun land van herkomst. Een maand voordat ze doorstromen naar een reguliere basisschool, gewennen ze alvast met één dag per week op hun nieuwe stek.
Pin It
Bekeken: 738x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/