Burgemeester Anja Schouten heeft Bob van der Horst afgelopen week verrast met een Koninklijke onderscheiding. Dat liet de gemeente donderdag weten. Van der Horst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau uit dank voor al het vrijwilligerswerk dat hij heeft verricht voor hulpbehoevende mensen uit de omgeving en ook in Suriname en Oekraïne.

Bob van der Horst is inmiddels 15 jaar vrijwilliger bij Stichting KOOK. Na zijn pensionering bij de Hoogovens ging hij daar aan de slag om als chauffeur spullen op te halen en te bezorgen. In 2010 werd hem gevraagd mee te denken over een nieuwe locatie en uiteindelijk werd een leegstaande loods aan de Zijperstraat gevonden. "Zijn rol was van onschatbare waarde", aldus gemeente Alkmaar. "Hij was een begenadigd klusser en had daarnaast ook heel veel contacten waar materialen, stellingen en containers geregeld werden. Met een prachtige winkel als resultaat."

Maar er is nog veel meer. In Suriname bouwde Van der Horst een opvanghuis voor tienermoeders en renoveerde hij een kindertehuis. Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, regelde hij samen met de Stichting Charitas Ukraine-Holland een vrachtwagen met hulpgoederen uit de voorraad van KOOK. Deze hulpactie loopt tot op de dag van vandaag. Voor de tijdelijke opvang van asielzoekers in Alkmaar regelden Van der Horst en een aantal collega’s meubels.

"Bob is een bekend gezicht in Alkmaar", aldus de gemeente. "Hij wordt omschreven als een onverwoestbare, charismatische en onbaatzuchtige man: 'Hij geeft bedelaars een jas, vluchtelingen een warme deken en elk mens het gevoel dat hij ertoe doet'.” (foto: Gemeente Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 729x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/