Het aantal WW-uitkeringen is afgelopen maand gedaald in regio Alkmaar. Het jaar 2023 werd echter wel afgesloten met stijging, die grofweg gelijk is aan het landelijk gemiddelde van 7,8 procent. Het percentage WW'ers op de beroepsbevolking is nog altijd erg laag.

Heiloo ondervond in december een WW-daling van 3,8 procent. Gemeente Alkmaar volgde met 1,6 procent en Dijk en Waard met 0,3 procent. Bergen zag als enige een toename en wel met 3,8 procent. Aan het eind van het jaar stond de teller op totaal  1.905 WW'ers, ongeveer 1,3 procent van de totale beroepsbevolking. De krapte op de arbeidsmarkt is dan ook nog altijd hoog.

Afgelopen maand vonden in Noord-Holland Noord de grootste WW-dalingen plaats in de sectoren schoonmaak (-7,3%), onderwijs (-6,4%), overige industrie (3,4%) en zorg & welzijn (3,0%). De grootste stijgingen werden genoteerd in de sectoren chemische industrie (17,6%), landbouw, groenvoorziening & visserij (11,9%) en de horeca & catering (5,9%). Een deel daarvan is seizoensgebonden. (tekst gaat door onder de afbeelding)

De verandering van het aantal WW-uitkeringen in december en in heel het jaar 2023


In 2023 was de arbeidsmarkt erg dynamisch. Veel mensen gingen de WW in en/of stapten er juist weer uit. Slechts een klein deel van de mensen die eind 2022 WW ontvingen, kregen een jaar later nog steeds. Voor dit jaar wordt een verdere toename van het aantal WW-uitkeringen verwacht en dan vooral in de sectoren die gevoelig zijn voor economische ontwikkelingen, zoals de industrie, de bouw, horeca detailhandel en de uitzendbureaus.
Pin It
Bekeken: 825x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/