Het moet een behoorlijke opgave zijn geweest, maar het is dieven gelukt om een kabouter te stelen van het hoogste duin van Nederland. Op zo'n 55 meter hoogte stond het beeld. Voor boswachter Patricia van Lieshout is het allemaal een groot raadsel. "Ik ben echt perplex, verbaasd, en verdrietig."

Ze moeten het beeld van zijn ondergrondse sokkel hebben gezaagd en vervolgens op de een of andere manier naar beneden hebben gekregen volgens Van Lieshout. "Het moet een behoorlijke operatie zijn geweest, het is echt hartstikke zwaar. Wij hebben de kabouters met een kraantje naar boven gekregen." De boswachter kreeg woensdag van haar collega's te horen dat een van de kabouters weg was. "Ze staan enorm stevig in de grond, dus dit hadden we zeker niet verwacht. En bovendien: het is voor kinderen, dus laat het gewoon staan." (tekst loopt door onder foto)

Dit is wat rest van de duinkabouter: de sokkel (foto: aangeleverd)


De kunstdwerg is onderdeel van het Kabouterpad door de Schoorlse Duinen. Zo'n 25 jaar geleden bedacht Van Lieshout de route om ook meer kinderen het duingebied te laten ervaren. De route van zo'n 1.000 meter start bij het buitencentrum. Omringd door kabouters baan je je een weg door het duingebied. "Dit pad is mogelijk gemaakt met een inzamelingsactie, dus eigenlijk is het Kabouterpad van iedereen. De beelden kosten zo'n vijfhonderd euro per stuk en dat geld hebben we niet. Het is allemaal handwerk."

Wanneer de diefstal bij de medewerkers wat meer is ingedaald, zal worden nagedacht over de oplossing voor die ene missende kabouter. Van Lieshout heeft de hoop dat het beeld terugkomt. "Daarom ben ik ook blij met jullie belletje, dan kan ik ook een oproep doen. Mocht iemand iets horen of zien, we willen graag onze kabouter terug."
Pin It
Bekeken: 1676x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/