Burgemeester Anja Schouten heeft cameratoezicht ingesteld in de Graveurstraat in Alkmaar. Dit omdat er in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosief bij een huis in de straat werd afgestoken. Een dag eerder had ze al camera's laten plaatsen in en bij de Olieslagerstraat vanwege de twee explosies die daar plaatsvonden. De drie camera's blijven voorlopig drie maanden hangen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag klonk rond 00:30 uur een harde knal in de Graveurstraat. Niet alleen de beoogde woning liep schade op, bij de huizen ernaast sprongen de ruiten eruit. Voorbijgangers zagen mannen bezig en gingen er achteraan, maar konden ze niet bijhouden. De bewoners kwamen met de schrik vrij. Afgelopen week was het al twee keer raak in de Olieslagerstraat, een paar honderd meter verderop, en eind van de week nog een derde keer.

Volgens burgemeester Schouten voelen bewoners van de Graveurstraat zich minder veilig sinds de explosie. "Gezien de zorgen van de inwoners en het feit dat ik niet op voorhand kan uitsluiten dat er weer een dergelijk incident gaat plaatsvinden heb ik, na afstemming met de andere leden van de driehoek - de officier van justitie en politiechef - besloten om ook hier vooralsnog voor de duur van drie maanden cameratoezicht in te zetten. Deze camera’s komen te staan ter hoogte van Graveurstraat 2. Doel van het cameratoezicht is om een bijdrage te leveren aan het voorkomen van verdere verstoringen van de openbare orde en veiligheid ter plaatse en een bijdrage te leveren aan een verbetering van het veiligheidsgevoel van de bewoners."

De woning in de Olieslagerstraat die meermalen doelwit was is op last van de burgemeester tijdelijk gesloten. De bewoners moesten ergens anders onderdak vinden. Ondanks die ingrijpende maatregel blijven de camera in de straat en om de hoek aan de Laan van Brussel dus hangen.
Pin It
Bekeken: 920x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/