De inzet van zogenoemde pleinstewards om overlast in de Alkmaarse binnenstad tegen te gaan werpt zijn vruchten af. Dat laat burgemeester Anja Schouten weten. Sinds de start van de pilot op 21 november hebben de boa's tientallen gevallen van overlast aangepakt. "De eerste resultaten van de inzet van de pleinstewards zijn positief. Dit wordt door zowel de inwoners in de binnenstad als ook door de doelgroep waarvoor zij worden ingezet zo ervaren."

De pilot Pleinstewards werd in het leven geroepen naar aanleiding van de wens van inwoners en ondernemers om meer en doelgerichter op te treden tegen overlast, en dan met name op en om de Paardenmarkt, het Bolwerk en in openbare parkeergarages. De boa's horen en zien wat er speelt, en zijn aanspreekpunt voor inwoners, ondernemers en ketenpartners. "Daarbij ontstaat door een combinatie van gastvrij optreden, doelgericht toezicht, communicatie, samenwerking met ketenpartners en actieve monitoring van de situatie een preventieve aanpak tegen overlast", vult burgemeester Schouten aan.

"De pleinstewards worden regelmatig door inwoners aangesproken waarbij wordt aangegeven dat deze blij zijn met hun komst", aldus Schouten. "Vanuit de doelgroep zijn ook de contacten gelegd met bekende overlastgevers en jongeren. Door de huidige (winterse) weersomstandigheden ligt de focus van de inzet van de pleinstewards op de dak- en thuislozen, verslaafden en jongeren die zich ophouden in de parkeergarages en andere bekende locaties in de binnenstad."

"De samenwerking met het gebiedsteam is inmiddels goed geborgd, de pleinstewards sluiten wekelijks aan bij het gebiedsteamoverleg", aldus de burgemeester van Alkmaar. "Voor hun zichtbaarheid is kleding besteld, zodat voor alle partijen de pleinstewards duidelijk herkenbaar zijn.

Tot 10 januari hadden pleinstewards 74 personen aangesproken en zijn er 27 aangesproken en verwijderd uit parkeergarages. Verder noteerden ze acht optredens bij drugsoverlast en veertien bij alcoholoverlast. Ook reageerden ze twaalf keer op meldingen van afvaldumps ter ondersteuning van team Handhaving, door Stadswerk072 in te lichten.
Pin It
Bekeken: 808x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/