Lage vrouwenstemmen, daar zijn er te weinig van. Dat is de ervaring van show- en popkoor Heartbeat uit Koedijk. Het ambitieuze koor wil graag verder met mooie optredens, korenfestivals en bijzondere samenwerkingen met professionals, maar kan de vacature voor zangeressen met een 'alt' maar moeilijk vervullen. Daarom zoekt het koor de publiciteit. "Het zou ons echt enorm helpen."

Zangeressen met zo'n lage vrouwenstem worden bij veel koren node gemist. Sommige koren kiezen er zelfs voor om zangpartijen voor de alt dan maar door mannen met een hogere stem te laten zingen, maar in ideale oplossing is dat niet. De magie van koorzang is juist de rijke klank van stemmen die goed op elkaar zijn afgestemd, en bijvoorbeeld ook af kunnen wisselen.

"Dat wil niet zeggen dat sopranen niet welkom zijn", benadrukt Margriet van Eck Poppe van het popkoor uit Koedijk. Het is bij Heartbeat eerst en vooral gezellig, iedereen moet zich welkom voelen. Maar ja, met een alt als zangstem heb je bij Heartbeat nu dus wél een streepje voor. Uiteraard is er voldoende begeleiding voor wie zich zingend nog niet helemaal zeker voelt. "Je wordt bij het aanleren van onze nummers bijgestaan door de leden van je stemgroep."

Pop- en showkoor Heartbeat Koedijk. (foto: aangeleverd)


Aan plannen ontbreekt het de Koedijker zangeressen niet. "We beginnen op vrijdag 12 januari aan ons nieuwe repertoire voor de show in 2025. Stap voor stap bouwen we dit op onder leiding van onze dirigent Olaf van Rijn", laat Heartbeat weten aan Streekstad Centraal. "We willen goed presteren, zoals laatst toen we in theater De Beun in Heiloo meededen aan de show van Maartje en Kine die muzikaal cabaret brengen van topniveau. Het is heel inspirerend om samen te werken met professionals, het smaakt naar meer!"

Geïnteresseerden kunnen vast een kijkje nemen op de website van Heartbeat Koedijk. Streekstad Centraal besteedde eerder ook aandacht aan het koor in de Podcast Cultuurbuur. Voor wie zich aan wil melden geldt: "Aarzel niet en mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.", aldus de leden van het koor. (foto bovenaan: Keith Montgomery)
Pin It
Bekeken: 1029x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/