Sinds maandag wordt de controle op de verkeersveiligheid in gemeente Alkmaar niet meer alleen gedaan door de politie. Ook opsporingsambtenaren (boa’s) van gemeente Alkmaar zijn nu bevoegd om bekeuringen uit te delen voor overtredingen zoals door rood rijden, je telefoon gebruiken of zonder licht fietsen.

"We willen dat iedereen in Alkmaar veilig deel kan nemen aan het verkeer. Daarvoor is het belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt", stelt verkeerswethouder Christiaan Peetoom. "Met hulp van de Alkmaarse boa’s vergroten we de verkeersveiligheid binnen onze gemeente verder."

Al lange tijd kampt de politie met aanzienlijke personeelstekorten. Hierdoor komt de politie eenvoudigweg niet aan alles toe dat het zouden willen doen. Zo moeten wijkagenten hun wijktaken nog wel eens laten liggen om mee te draaien in de noodhulpdiensten. De werving van nieuwe medewerkers is opgeschroefd, maar de arbeidsmarkt is krap en de opleiding tot een volledig bevoegde politieagent duurt drie of vier jaar.

"Boa’s doen belangrijk werk", vertelt burgemeester en voormalig politiechef Anja Schouten. "Samen met de politie werken zij aan de veiligheid van onze gemeente. Verkeersveiligheid hoort daar ook bij. Met deze nieuwe stap versterken ze ook daarop hun samenwerking."
Pin It
Bekeken: 1048x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/