Burgemeester Sebastiaan Nieuwland van Uitgeest stopt per 1 januari als voorzitter van het BUCH-bestuur. In een brief schrijft de burgervader dat hij 'geen effectieve samenwerking' ervaart. Er is al langere tijd onrust in het bestuurlijke huwelijk van gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Zo zetten Uitgeest en Heiloo openlijk vraagtekens bij de samenwerking.

"Er is een intensief traject gestart rond de toekomst van Uitgeest, waarbij ik mijn gemeenteraad optimaal wil ondersteunen", schrijft Nieuwland. "Naar mijn mening zijn deze rollen niet met elkaar te verenigingen." Het is een bekend fenomeen in gemeenteland: fusies. Graft-De Rijp is inmiddels alweer acht jaar onderdeel van Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard zijn fusiegemeente Dijk en Waard, en Beemster valt onder Purmerend. Onder andere vanwege de bestuurlijke slagkracht kiezen veel gemeenten voor een fusie, maar voor Bergen, Uitgeest, Castricum en Bergen is dat anders. Geen fusie, maar wel samenwerkingsverband BUCH. En die samenwerking vertoont dus scheurtjes: Heiloo en Uitgeest willen onderzoek doen naar de BUCH.

Maar dat is niet het enige: "Op dit moment merk ik op dat er binnen het bestuur geen sprake is van effectieve samenwerking." Nieuwland pleit dan ook voor de benoeming van een externe voorzitter. "In mijn optiek zullen we spoedig over moeten naar een nieuwe bestuurlijke structuur die zonder kleur onze hardwerkende organisatie kan besturen."
Pin It
Bekeken: 1395x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/