Er is geen 'Derde Kerstdag', maar menigeen laat 'm nog wel staan tot na nieuwjaar: de kerstboom. Traditioneel is Driekoningen de dag waarop de boom weer wordt leeggehaald. Wie over een kunstboom beschikt, kan de boom zelf daarna eenvoudig weer naar zolder doorschuiven, of naar het fietsenschuurtje. Maar echte kerstbomen, die moeten ook echt weer worden opgehaald.

In Dijk en Waard is de inzameling van de kerstbomen een sociaal evenement, waar de gemeente met liefde wat extra uren voor uittrekt. Na een minder geslaagd experiment met lootjes vorig jaar, krijgen kinderen die bomen inzamelen nu 50 cent per boom, zo besloot de gemeente dit najaar. Wie veel inzamelt kan er dus een aardig centje aan overhouden. De gemeente zelf leidt de inzameling in goede banen en springt waar nodig bij. Per dorp en buurt zullen inzamelpunten voor ná Driekoningen aangewezen worden.

In Heiloo en Bergen, beide BUCH-gemeenten, is de inzameling dan weer heel eenvoudig gehouden: mensen kunnen hun afgedankte boom gewoon bij het reguliere huisvuil plaatsen. De bomen worden daar in de tweede en derde week van het jaar opgehaald, laten de gemeenten weten. Uiteraard is het ook mogelijk de kerstbomen zelf in te leveren op de afvalstations.

In Alkmaar kunnen bewoners op een kalender van de gemeente nagaan wanneer hun buurt aan de beurt is. De kerstbomen worden daar namelijk in etappes opgehaald. De inzameling begint hier al op 2 januari, dus wie vóór Driekoningen van de dennenboom af wil, kan hem gewoon aan de straat zetten. Overigens is het nieuwe jaar niet voor álle bomen het einde. Op verschillende plekken zijn deze kerst ook permanente bomen geplaatst, die gewoon mogen blijven staan.
Pin It
Bekeken: 1194x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/