Na binnenkomst zal eerst de juiste route door het dennenbos gevonden moeten worden. Voor de gelukkigen die dat lukt wacht vervolgens Alkmaars huiskamer in absolute kerstsfeer. De Grote Kerk heet daarom tot begin januari 'Kersthuis'. En dat valt in goede aarde. "We hebben de capaciteit meteen opgeschroefd toen we doorkregen dat dat kon".

De online kaarten voor deze zaterdag en zondag zijn al uitverkocht, maar er is dus nog wat ruimte gevonden., zo laat projectmanager Rowy Onrust Streekstad Centraal weten. "We zijn inderdaad best tevreden en toen bleek dat de ruimte er was hebben we meteen gereageerd. We werken met slots van een half uur waardoor het nooit zo druk wordt dat mensen elkaar in de weg lopen of lang in de rij moeten staan." (tekst loopt door onder de foto)

En gluhwein dan? Natuurlijk is er ook gluhwein... (foto: Streekstad Centraal)


De bedoeling is dat de bezoeker aan de voorkant de kerk binnenkomt en aan de achterkant de kerk weer verlaat, maar dat blijkt ondanks de uitgedeelde folders met routekaart, de grote borden met plattegrond en de bordjes met aanwijzingen een ware uitdaging. Tenminste... voor de dolende volwassenen. "Dat is inderdaad opvallend. De kinderen werken de route in de folder nauwgezet af en weten daardoor de geplande uitgang moeiteloos te vinden. Je hebt dus eigenlijk een klein padvindertje nodig", lacht Rowy. (tekst loopt door onder de foto)

Padvindertjes komen goed van pas in het Kersthuis hebben we geconstateerd. Er is ook voldoende te zien en doen voor ze. (foto: Streekstad Centraal)


En kinderen zijn er voldoende. Ze vergapen zich aan de treinbaan, gaan op de foto met de Kerstman, curlen of vermaken zich in de silent disco. Qua aantallen worden ze alleen overtroffen door het indrukwekkende aantal kerstbomen. "Dat zijn er 251. En die 252-ste is deze", verteld Rowy terwijl ze naar een flinke boom wijst waar op dat moment ook 'kerstkoor UpTime staat, en het geluid van Wham, Mariah Carey en Chris Rea weet te vervangen door meer klassiek kerstwerk. Een warm applaus is de beloning. (tekst loopt door onder de foto)

Traditioneel kerstgezang van het zeskoppige koortje UpTime verving af en toe de modernere klanken (foto: Streekstad Centraal)


Een bijzonder vermelding is er wat deze verslaggever betreft voor de prachtige kopie van de Grote Kerk van Lego waar de nodige steentjes en uurtjes inzitten. Bouwer is Cor Raven, ofwel 'LegoCor' vertelt Rowi: "De Grote Kerk was al gebouwd, maar hij heeft 'm aangepast met wat kerselementen en sneeuw. Maar daar ging evengoed nog drie uur inzitten." Het ziet er prachtig uit. En de bezoeker die zichzelf hoofdpijn wil bezorgen kan proberen een inschatting te maken van de hoeveelheid naalden die na 3 januari van die 251 bomen uiteindelijk op de grond eindigen...

Indrukwekkend: Een Grote Kerk van Lego. Met kerst- of winteraccenten (foto: Streekstad Centraal)

Pin It
Bekeken: 1001x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/