De Provincie verstrekt 7,5 miljoen euro subsidie voor de haven die op bedrijventerrein Boekelermeer wordt aangelegd. Deze week ontving gemeente Alkmaar de officiële beschikking. De realisatie wordt uitgevoerd door Beens Groep B.V. uit Genemuiden en is volgens de planning komende zomer gereed.

“Eerder besloot Gedeputeerde Staten al dat de haven voor subsidie in aanmerking komt. Het is fijn dat deze nu ook officieel is toegekend", aldus Christiaan Peetoom, wethouder mobiliteit. "De havencontouren zijn inmiddels al goed zichtbaar. De haven is een aanwinst voor deze regio en krijgt een belangrijke rol in de verbetering van de bereikbaarheid en mobiliteit in de regio Alkmaar. De haven draagt concreet bij aan minder file, minder CO2 uitstoot en meer vervoersmogelijkheden."

De haven levert een flinke uitbreiding van laad- en losmogelijkheden op. Daar zijn vooral de nabijgelegen bedrijven bij gebaad, waaronder een aantal die werken aan een circulaire economie, energietransitie en energie-innovatie. Het scheelt ook vrachtverkeer over de weg én de Leeghwaterbrug hoeft straks minder vaak open. Schippers die vanuit zuidelijke richting komen en weer terug moeten, varen nu nog door tot de Y-splitsing van het Noordhollandsch Kanaal en het Kanaal Omval-Kolhorn.

Gemeente Alkmaar onderzoekt nog welke mogelijkheden de haven kan bieden in het duurzamer bevoorraden van de binnenstad. (foto: Pexels / Tom Fisk)
Pin It
Bekeken: 922x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/