De V&D keert er natuurlijk niet meer terug, toch is het bekende warenhuis aan de Laat voor Alkmaarders nog altijd 'de V&D'. Iets dat wellicht anders wordt als er straks een Jumbo-supermarkt in het gebouw komt te zitten. Dan zullen er ook Alkmaarders zijn die het gebouw simpelweg 'thuis' zullen gaan noemen, want in het complex moeten tijdens de verbouwing 96 woningen komen.

Woensdagavond organiseerde de gemeente een inloopavond voor omwonenden en belanghebbenden. Daarbij werden de plannen toegelicht en konden deelnemers aan de inloopavond ook hun eigen ideeën delen. Behalve de gemeente waren ook Heiko Hulsker Architecten en Interplan Bouwsupport aanwezig. In 2024 krijgt de bijeenkomst een vervolg.

"Op de verdiepingen van het voormalige V&D-pand komen rond de 56 woningen", vertelt de gemeente. "In het voormalige Scapino pand rond de 41 woningen." Samen 97 dus, maar de verwachting is dus dat er nog één woning zal afvallen in de uiteindelijke uitwerking van de plannen. Toch is het een aardig aantal, dat nog bovenop de 2.365 woningen komt waarover wethouder Christian Schouten woensdag vertelde.

Voor de buurt nog belangrijker zijn de voorzieningen: "Op de begane grond van het voormalig V&D-pand wordt een supermarkt gerealiseerd en we werken aan de realisatie van een openbare fietsenstalling." Het architectenbureau brengt in het gebouw oude details terug.

De verwachting is dat de supermarkt een trekker zal zijn in de Laat, een winkelstraat met de nodige zorgen. De realisatie van woningen past dan weer in een ontwikkeling waarbij de Laat gevarieerder wordt, dus niet meer hoofdzakelijk een 'koopgoot', maar ook een plek waar mensen wonen. Waar ze de 'oude V&D' hun 'thuis' gaan noemen.
Pin It
Bekeken: 1265x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/