Wind zat, en weinig omwonenden: de Boekelermeer is een prima locatie voor een grote windmolen. De gemeente Heiloo wil dan ook samen met HVC onderzoek doen naar de mogelijkheid van zo'n molen. De windmolen zou dan moeten komen in 'het zoekgebied langs de Kanaalweg bij bedrijventerrein Boekelermeer', aldus de gemeente.

Vorige week tekende de gemeente Heiloo een samenwerkingsovereenkomst met HVC, een bedrijf dat uiteraard vooral bekend is van de afvalcentrale, maar ook investeert in duurzame energie uit wind. Een grote molen op deze locatie kan een belangrijke bijdrage leveren in de omwenteling van fossiele naar groene energie.

De directe omwonenden en ondernemers, zowel die in de gemeente Heiloo als in de aangrenzende gemeenten Castricum en Alkmaar, zijn per brief geïnformeerd over het voornemen. "Zij worden voortdurend betrokken en op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen", laat de gemeente weten. In de toekomst zullen er naar verwachting ook participatieavonden worden georganiseerd over het onderwerp.
Pin It
Bekeken: 713x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/