Paraglider Luke de Weert is uitgeroepen tot Sporter van Alkmaar 2023. Maandag werd hij gehuldigd tijdens het Alkmaarse Sportgala in Podium Victorie, in bijzijn van zo'n 300 aanwezigen. De andere prijzen gingen naar judoka Esmee Kroon, het eerste team van Schaakvereniging Waagtoren en de Giganten van SV Koedijk. Herman Schenk van RTC Baanwielrennen kreeg de Hart voor de Sport Award.

Maandagavond werden sporters en sportploegen uit gemeente Alkmaar gehuldigd en geëerd door Alkmaar Sport en Spruit Aandrijftechniek. Onder leiding van presentator Jan van der Meulen werden de genomineerden erkend en de winnaars extra in het zonnetje gezet met een cheque ter waarde van 500 euro. De 24-jarige Luke de Weert werd uitgeroepen tot Sporter van Alkmaar vanwege zijn buitengewone prestaties als professioneel acrobatisch paraglider. Hij pakte tijdens de Acro World Tour 2023 zowel solo als met zijn synchroonpartner meerdere podiumplekken en werd uiteindelijk in beide categorieën kampioen.

De 20-jarige Esmee Kroon won de Europacup Junioren in Skopje (Noord-Macedonië) en pakte brons bij twee andere Cups. Ze werd ook derde op het NK Judo onder 21 jaar en pakte ook nog eens de junioren- en seniorentitel op het NK Jiu-jitsu. Waagtoren 1 promoveerde voor het eerst in de geschiedenis van de schaakvereniging naar de meesterklasse. De Giganten ontvingen de Aangepast Sporten Award vanwege hun ongekende toewijding. Herman Schenk, actief bij het RTC Baanwielrennen die zich al 52 jaar inzet als trainer, kreeg de Hart voor de Sport Award.

"Alkmaar heeft vele sportieve talenten. Vanavond konden we deze talenten in het welverdiende zonnetje zetten tijdens het jaarlijkse Sportgala", jubelde sportwethouder Christiaan Peetoom. "Want deze talenten hebben alles gegeven om te komen tot het voor hun hoogst mogelijke niveau of een persoonlijke record in hun favoriete sport. Ik ben ontzettend trots op deze sportieve ambassadeurs van de gemeente Alkmaar. Zij zetten Alkmaar op de kaart en laten ook zien dat er voor iedereen een passende sportieve activiteit."

De winnaars werden onthuld door middel van zuilen met daarop hun foto, die als mini-replica's dienen voor de 3 meter hoge zuilen die een jaar lang te bewonderen zijn in de eregalerij voor de ingang van sportcomplex De Meent.
Pin It
Bekeken: 833x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/